Uusi Lexitec sanakirjapalvelu

Useamman vuoden perusteellisen valmistelutyön ansiosta Lexitec pystyy tarjoamaan uuden selainpohjaisen online-sanakirjapalvelun.

Lexitec on kustantanut yritysten tarvitsemia sanakirjoja jo 1980-luvulla. Perinteinen painettu sanakirja on monesti hieno juttu, mutta tekniikan kehitys on vienyt siihen, että sanakirjojen täytyy olla helposti saatavilla siinä ympäristössä, missä tietoa haetaan eli nettiselaimessa tietokoneella tai jossain kannettavassa laitteessa, puhelimessa tai tabletilla. Kaikenlaista sanastotietoa on paljon saatavilla netissä. Monesti ongelma on, että eri kielten sanastoaineistojen vertailuun käytetyt lähteet ovat EU-direktiivejä tai muita vastaavia. Toisissa palveluissa virheiltä ei ole vältytty, vaikka harrastelijakääntäjät ovat panneet parastaan. Tosiasia on, että ilmainen tarjonta on runsasta ja kirjavaa. Siitä on tietysti hyötyä tiettyyn pisteeseen saakka. Vaativampaan käyttöön tarvitaan maksullisia palveluja, joita on jo useita. Lexitec tarjoaa varsin kilpailukykyisesti hinnoitellun palvelun, josta on hyötyä vaativalle käyttäjälle, joka haluaa tarkkoja vastineita ja valmiiksi viilattua kieltä. Termistömme ja esimerkkilauseemme perustuvat omaan tutkimustyöhömme, jota on tehty useita vuosikymmeniä. Uskomme, että meillä on paljon annettavaa ammattikäyttäjälle, joka on tarkka käyttämiensä termien suhteen. Nyt aluksi sanastoaines on pääasiassa yritysenglantia ja atk-englantia, mutta jatkossa on odotettavissa muutakin.

Koska kyse on vaativan käyttäjän palvelusta, käytettävyyteen ja hakutapojen moninaisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Voit selata kutakin sanakirjaa sivu kerrallaan perinteisellä tavalla aakkosjärjestyksessä tai valita suoraan tietyn hakusanan kattavasta hakusanaluettelosta. Voit hakea keskitetysti sanoja ja sanakirja-artikkeleiden sisältöä, määritelmiä ja esimerkkejä kaikista tietyn kieliparin sanakirjoista.

Tietokoneille ja kannettaville laitteille on omat käyttöliittymänsä. Voit käyttää palvelua samalla lisenssillä eri laitteissa ja missä tahansa, missä selain toimii. Lisäksi palvelun käyttöliittymän kieleksi voi valita valikosta joko suomen, englannin tai ranskan kielen. Käyttöliittymän kielivalinta vaikuttaa kaikkiin käyttöliittymän osiin, myös lyhenteet tai erilaiset avusteet vaihtavat kieltä.

Lisää kommentti

Kommentteja voi muotoilla käyttämällä yksinkertaista wikisyntaksia.

Samasta asiasta muualla

Takaisinviittausosoite: http://www.lexitec.fi/blog/index.php?trackback/27

Tämän blogimerkinnän kommenttien syöte