Miten vältyn roskapostilta?

Mitä voi tehdä välttyäkseen roskapostilta?

Käytä roskapostisuodatusta ja virustorjuntaa. Palvelu voi olla saatavana nettiyhteyden tarjojasi kautta. Voit lisäksi tarvita myös erillisen roskapostisuodatusohjelman. Useita sellaisia on tarjolla ilmaiseksikin, katso esimerkiksi täältä. Jos kuitenkin saat paljon roskapostia, voit tarvita maksullisen roskapostisuodatusohjelman, esim. MailWasher Pro.

Koska virukset useimmiten tulevat sähköpostiviestien mukana, virustorjunta, joka hoitaa tämän puolen asiasta, on aivan välttämätön.

Vältä antamasta sähköpostiosoitettasi turhaan. Roskapostiviesteissä on usein linkki, jota painamalla roskapostiviestien virran pitäisi tyrehtyä. Joissain tapauksissa linkki voi toimia toivotulla tavalla, mutta jos kyse on tyypillisistä uhkapelien, seksipalvelujen, viagran ym tyrkyttäjistä, linkki toimii juuri päinvastaisella tavalla. Joten kannattaa usein jättää linkki painamatta. Roskapostin lähteen voi tarvittaessa ilmiantaa: https://www.spamcop.net/


Monesti on kuitenkin hyödyllistä pitää omaa sähköpostiosoitettaan saatavilla netissä esimerkiksi työtarjousten toivossa. Tällöin voi olla hyvä erottaa tämä julkinen osoite toisesta yksityisemmästä sähköpostiosoitteesta, jota jaat vain pienelle piirille. Tämä helpottaa tärkeiden viestin vastaanottoa ja postin esisuodatusta. Jos ostat ja myyt nettihuutokaupoissa, voit tarvita sitä varten erillisen sähköpostiosoitteen. Siis useampi sähköpostiosoite eri tarkoituksiin voi helpottaa postin suodatusta ja hallintaa. 

Lisää kommentti

Kommentteja voi muotoilla käyttämällä yksinkertaista wikisyntaksia.

Samasta asiasta muualla

Takaisinviittausosoite: http://www.lexitec.fi/blog/index.php?trackback/30

Tämän blogimerkinnän kommenttien syöte